Máriatövis termékek rendeléseMáriatövis

A máriatövissel hatékonyan kezelhető a cukorbetegség is

(0/0)

A túlsúly egyre nagyobb elterjedésével egyre több lesz a 2-es típusú cukorbetegek száma is. Egy tanulmány azonban rámutatott arra, hogy a Silybum marianum vagyis a máriatövis magja olyan erős antioxidáns hatással bír, hogy segítségével kiválóan lehet kezelni a cukorbetegséget, mivel képes csökkenteni a vércukorszintet és megvédi a májat is a cukorbetegség szövődményeitől.

máriatövis hogyan működik

A Philotherapy szaklapban közzétett kutatás 51 beteget vizsgált 2 csoportban, akik legalább két éve kimutathatóan 2-es típusú diabéteszben szenvednek. A csoport egésze továbbra is vércukorszint-csökkentő kezeléseket kapott orálisan és havonta vizsgálták egészségi állapotukat. Az egyik csoportban levő 25 ember naponta három alkalommal 200 mg silymarint kapott a vércukorszint-csökkentő gyógyszereken felül négy hónapon keresztül, a fennmaradó 26 fő pedig placebót kapott.

A máriatövissel kezelt csoportban szignifikáns csökkenés volt tapasztalható a glikált hemoglobinszintben (ez az a hemoglobin, melyhez a vérben cukor kötődik), az éhgyomri vércukorszintben és a vérzsír szintjében. A placebo csoportban a három hónap alatt átlagosan növekedett a vércukorszint és a glikált hemoglobin szint is.

"Még nem ismerjük pontosan e hatás pontos mechanizmusát, de a kísérlet azt mutatja, hogy a silymarin fontos szerepet játszhat a későbbiekben a 2. típusú cukorbetegség kezelésében” - mondta a tanulmány vezető szerzője, Falla Useini, az iráni Gyógynövény Intézet igazgatója. “A silymarin hatékonyabb szernek bizonyul a vércukorszint szinten tartásában, mint a legdrágább diabétesz gyógyszerek, - állítja Mike Adams a Hogyan állítsd meg a diabéteszt 25 nap alatt szerzője - ezenfelül a silymarin védi a májat, nem úgy, mint a májkárosító diabétesz gyógyszerek. Ezt a gyógyszert a természet biztosította az emberiség számára.”

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).