Máriatövis termékek rendeléseMáriatövis

Hogyan működik a máriatövis?

(0/0)

A máriatövis védelmet nyújt a májsejtek stabilizálására és megőrzi a sejtmembránokat. Segítségével megváltozik a külső sejtmembrán szerkezete és így a májsejteket károsító méreganyagok nem tudnak azon keresztül haladni. Ezenfelül képes csökkenteni annak a máj méreganyag-elnyelésének sebességét is, a méreganyagok így kiválasztódnak a vesén keresztül, mielőtt megkárosítanák a májat. Drámai példa erre az a képessége, hogy képes blokkolni a gyilkos galóca mérgét is, ami hírhedt májbénító toxin.

máriatövis hogyan működik

Egy vizsgálatban az orvosok 49 olyan pácienst vizsgáltak, akik gombamérgezés áldozatául estek. A betegeket naponta 20 mg/kg silibinin injekcióval kezelték és csodák csodájára az összes beteg életben maradt, annak ellenére, hogy a gomba mérge 24-36 óra elteltével halálos mértékben képes károsítani a májat és a vesét. A szokásos halálozási arány a betegeknél 30-40%-ra csökkent. A máriatövis egyébként hasonló módon képes méregteleníteni testünket a környezeti szennyektől, az alkoholtól, a nehézfémektől és az olyan orvosi kezelésektől, mint a kemoterápia és a sugárkezelés, valamint a kábítószer okozta károsodások is gyógyíthatóak vele.

A silymarin erős antioxidáns hatást fejt ki a szervezetre, így képes semlegesíteni a káros szabad gyököket, így elősegíti a méregtelenítés folyamatát. A silymarin ezenfelül segít növelni a glutation és a szuperoxid-dizmutáz szintjét a májban, ami két antioxidáns fehérje a szervezetben. A silymarin növelheti nemcsak a máj, hanem a belek glutation tartalmát is, valamint fokozza az SOD aktivitását a vörös- és fehérvérsejtekben. a gyomor és a belek esetében a silymarinnak fontos szerepe van az olyan gyulladások kezelésében, mint a colitis és a fekélyek.

A máriatövis képes regenerálni a sérült sejteket és ha szükséges újakat hoz létre helyettük. Ezt úgy képes megvalósítani, hogy fokozza a létfontosságú fehérjeszintézist, melyet az RNS polimeráz enzim végez. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a fehérjeszintézist, akár 25-30%-kal képes fokozni. Ez azért fontos, mert a fehérje a sejtfalak alapvető építőköve, a sejtek struktúrájában és a létfontosságú enzimfolyamatokban is jelen van a fehérje.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).