Gyakran ismételt kérdések a Máriatövisről

Milyen növény a máriatövis?

A máriatövis (vagy, ahogy sokan ismerik: őszbogáncs, szamárkóró, boldogasszony növény) Európában, Ázsiában és Afrikában őshonos. Jellemzően lila, vagy fehér virága van, amelyet már hosszú évszázadok óta gyógynövényként használnak. Elsősorban méregtelenítő, májműködést javító, vérnyomást csökkentő, valamint vércukorszint szabályozó hatása miatt sokan keresik világszerte az ebből a növényből készült tablettákat, teákat.

Miért a máriatövis a legjobb természetes májtisztító?

A máriatövisből készült tabletták, teák májtisztító hatásuk miatt keresettek világszerte. A méregtelenítés egyik legjobb módjának tartják sokan, hiszen a benne található szilimarin (ami gyakorlatilag három flavonoid elegyéből áll), valamint egyéb, a szervezetre pozitív hatást gyakorló összevető természetesen járulhat hozzá a test egyensúlyának megőrzéséhez. Bővebben a máriatövis májvédő hatásáról.

Mire jó a máriatövismag olaj?

A máriatövismag-olajat többrétű felhasználása miatt kedvelik, de elsősorban azért, mert a benne található hatóanyag, a szilimarin hozzájárulhat a májsejtek regenerálódásához, illetve védi azokat a különféle méreganyagokkal szemben. Egyfajta máj- és a szervezet számára általános tisztítóként tekintenek rá.

Van, aki külsőleg használja, hiszen a máriatövismag-olajban található zsírsavak ápolják és hidratálják a bőrt, segíthetnek a hegek gyorsabb begyógyulásában, valamint egyéb problémákra is keresik, mint amilyenek az arcon megjelenő pattanások kezelése. Egyfajta enyhe fájdalomcsillapítóként is szolgálhat különféle izomfájdalmak, ízületi fájdalmak, vagy fejfájás esetén.

Máriatövismag olaj

Hogyan kell szedni a máriatövismag olajat?

A máriatövismag olajat belsőleg és külsőleg is lehet használni. Utóbbi esetében egy kis mennyiséget kell a bőr megfelelő területébe masszírozni. Fontos, hogy nyílt seben sosem szabad alkalmazni, de például pattanások kezelésére, általános hidratálóként, vagy hajápolóként jó hatása lehet.

Belsőleges szedésnél érdemes előbb orvossal konzultálni. Az általános javaslat a napi 1-3x bevitel. Mint a legtöbb étrendkiegészítőnek és egyéb készítménynek, ennek is lehetnek mellékhatásai, például hasmenés, hányinger, vagy emésztési zavar. Ilyen esetekben abba kell hagyni a termék szedését és orvoshoz fordulni.

További felhasználási területeiről bővebben itt olvashat: Hogyan alkalmazzuk a máriatövist?

Mire jó a máriatövis tea?

A máriatövis tea többféle előnyös hatással rendelkezik. Elsősorban a benne található szilmarin vegyület májsejteket generáló képessége miatt keresik, de általánosan jó lehet a szervezet méregtelenítésére. Emellett sokan a vércukorszint szabályozás, vérnyomás csökkentés miatt isszák.

Máriatövis tea

Mennyi idő után hat a máriatövis?

Az, hogy a máriatövis mennyi idő után hat, egyénenként eltérő lehet. Nagyban függ attól, hogy ki milyen gyakorisággal fogyasztja, illetve, hogy a szervezete általánosan véve mennyire egészséges. Sokan már rövid idő alatt érezhetik a pozitív hatását, míg mások pedig egyáltalán nem. Általánosan elmondható, hogyha néhány hét elteltével nem jelentkeznek az előnyös tulajdonságai a máriatövisnek, úgy érdemes inkább orvoshoz fordulni.

Van-e mellékhatása a Máriatövisnek?

Mint minden gyógyhatású készítménynek, étrendkiegészítőnek, vagy gyógyszernek, így a máriatövis kapszulának is lehetnek mellékhatásai, azonban az esetek többségében viszonylag enyhék. Ilyen lehet például a hasmenés, gyomorégés, fejfájás, hányinger. Haladéktalanul abba kell hagyni a készítmény szedését abban az esetben, ha valaki erős tüneteket érzékel és fel kell keresni a háziorvosát.

Mire jó a máriatövis és articsóka kapszula egyben?

A máriatövis és articsóka kapszula egyben jól kiegészítik egymást, hiszen jótékony hatással van a szervezet természetes méregtelenítésére, hatékonyabban védi a májat és az epét. Gyorsabban képes lebontani a különböző méreganyagokat, regenerálják a károsodott májsejteket és hozzájárulnak az egészséges sejtek képződéséhez. Emellett pozitívan befolyásolják a vér koleszterinszintjét, például csökkenthetik az LDL koleszterinszintet.

Máriatövis hatása az emésztésre?

A máriatövis alapú készítmények elsősorban nem befolyásolják az emésztést, habár előfordulhatnak enyhe mellékhatások. Ilyen lehet például a gyomorégés, hányinger, hasmenés, de jellemzően ezek a tünetek enyhék és rövid ideig tartanak. Amennyiben valaki ennél erősebb mellékhatásokat tapasztal, úgy abba kell hagyni a termék fogyasztását és orvoshoz kell fordulnia.

Máriatövis termékek kaphatók

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem

Vitaking Máriatöviskivonat 500mg 80db kapszula

Vitaking Máriatövis kivonat 500mg 80db kapszula

A máriatövist régóta használják a népi gyógyászatban, a máj egészségének támogatására. A máj az egyik legfontosabb szervünk, rengeteg feladatot lát el. Jó működése az egész testre kihat és persze gyengesége is csak éppen ellenkező módon. A máriatövis gyógynövény segíti a máj megfelelő működését. Védi májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után.

Ár: 2520 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához. Támogatja az egészséges májműködést, a májszövet, illetve a májsejtek normál regenerációját, hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!